צעצועים ומשחקים לפעוטות ולילדים הם אוצרות הילדות שלנו והזיכרונות הכי טובים שלנו שנשארים איתנו עד הבגרות. כיום בשוק הישראלי ישנן מגוון מאוד גדול של צעצועים לפעוטות, אך הזהירות שאנו כהורים צריכים לנקוט היא גדולה יותר וזאת מפני שאיכות המוצרים ירד ומיוצר במדינות כמו סין וקוריאה ושם תקני הבטיחות לילדים היא שונה מאוד מהעולם המערבי.
צעצועים לפעוטות עלולים להיות מאוד מסוכנים ויכולים לסכן את ברירות התינוקות שהם הדבר הכי חשוב לנו בעולם. בכל שנה אנו קוראים על אינסוף מקרים של הורים שמגיעים לחדר מיון עם הפעוטות כתוצאה מבליעה של חלקים קטנים ומסוכנים הקשורים לצעצועים שההורים רכשו.
אז ממה אנו צריכים להיזהר כאשר אנו רוכשים צעצועים לפעוטות?
צעצועים לתינוקות עם חלקים קטנים או חדים הם הגורם מספר אחת לנזק לפעוטות. תינוקות אוהבים להכניס כל דבר לפה ולבחון את העולם דרך הרוק והמרקם של הדברים. כאשר התינוקות בולעים את החלקים נוצר חנק וזה דבר מאוד מפחיד עבור ההורים.
בכדי שתשמרו על בטיחות מקסימלית עבור הדבר האהוב עליכם בעולם – הילד שלכם, יש לקרוא בעיון רב את ההנחיות שמגיעות עם העלון לצרכן שמגיע עם כל מוצר ובו יש פירוט של חלקי הצעצועים ושמירת הבטיחות שלהם. רוב הצעצועים והמשחקים לפעוטות מגיעים עם מדבקה שעליה כתוב גיל הילדים שהצעצוע מותאם עבורם.
בנוסף, בדקו את הצעצועים שאתם מביאים לתינוקכם. הרבה מהצעצועים עוברים בין אחים, חברים ובני משפחה, לכן חשוב לדעת כי לצעצועים אלו יש פג תוקף: הפלסטיק מתבלה, דברים נמסים בתוך הצעצוע, הפרווה של הבובה הופכת לבלויה מאוד ומשילה שערות, הסוללות הופכות להיות עם קורוזיה, חלקים קטנים משתחררים מהצעצועים כמו חרוזים ועוד… חשוב גם לשים לב כי לא נותרו חלקים חדים בצעצועים שקבלתם, דברים אלו הם ממש סכנה עבור תינוקכם ואנו לא ממליצים לקחת צעצועים לתינוקות אלא אם כן עברתם עליהם בקפידה ווידאתם שהצעצוע במצב טוב.
אמצעי בטיחות בצעצועים לתינוקות
- עד שתינוקכם שלך לא מגיע לגיל שלוש, וודאו כי חלקי הצעצועים שקבלתם או רכשתם גדולים יותר מגודל הפה שלו, וזאת על מנת למנוע אפשרות של בליעה וחנק.
- שימו לב לאיזה טווח גילאים מתאים הצעצוע שרכשתם והאם הוא מתאים לתינוקות ופעוטות. פשוט וודאו כי התינוק שלכם מוכן פיזית ומנטלית למה שאתה מביאים לו. דבר זה הוא שכיח ביותר, שהורים קונים לילדיהם אופניים במידה גדולה יותר וזאת שלא יצטרכו לקנות אופניים חדשים בשנה הבאה, אך הם לא מבינים שהדבר עושה יותר נזק מתועלת מפני שהילדים לא מגיעים לרצפה וזה מלמד אותם את התנועות הלא נכונות, כך שהם מטמיעים תנועות לא נכונות שילכו איתם לכל משך חייהם הבוגרים.
- וותרו על בלונים ומוצרי גומי שונים. בלונים לילדים יכולים להיות יופי של קישוט למסיבה וליצור אווירה צבעונית ומהנה, אך הם עשויים מגומי אשר עלול לגרום לחנק ולבליעה מיותרת של חומרים שעלולים לגרום לנזק בלתי הפיך.
- בחרו צעצועים קלים עבור תינוקכם, כך יהיה קושי רב להיפצע מהצעצוע.
- נסו להימנע מצעצועים עם מיתרים, כבלים, חוטים או כל דבר אחר שהתינוק יכול להסתבך איתו, זכרו כי הוא עוד לא מפותח מוטורית ואינו יודע להתמודד עם קשרים או חטים מלפפים. כל כבל יכולים להיכרך סביב צווארו ולגרום לחנק.
- היזהרו מרעלים בצעצועים. קראו היטב את העלון לצרכן וודאו כי אין חומרים רעילים במוצר. גם כאשר אתה חושב שצעצוע בטוח כדאי לוודא שהוא לא יוצר עם כימיקלים מזיקים המשמשים את תעשיית הפלסטיק. ארסן, עופרת, כספית וקדמיום הינם כימיקלים מסוכנים הנמצאים בצעצועים רבים. בדקו וודאו שאין את הכימיקלים האלה שתהליך הייצור של המוצר.
- הרחיקו סוללות מהתינוקות. בכל מוצר כמעט יש סוללות והן מפגע תברואתי מאוד חמור עבור תינוקות. הסוללות העגולות בגודל כפתור שנמצאות בצעצועים, שלטי משחק ושלטים רחוקים, מסוכנות מאוד לתינוקות.
מאחלים לכם צעצועים בטוחים והנאה מרובה עם תינוקכם.